søndag den 31. marts 2013

Papirkugle DIY

Som mange af jer der følger mig på Instagram, så viste jeg jer et billede af min fine papirkugle, som jeg fik lavet færdig her i påskeferien, og som  opfordring fra mange af mine læsere, så kommer der her en vejledning, så i selv kan gå i kast med dette projekt. Måske i synes det ser svært ud, men jeg lover jer, hvis i blot følger min vejledning trin for trin, så er jeg sikker på, at i vil få en rigtig fin kugle som resultat.
Har du yderligere spørgsmål så skriv endelig.
Jeg vil desuden blive rigtig glad, hvis du vil henvise til min DIY, hvis du bruger den.

Rigtig god fornøjelse.

 
 
Materialeforbrug: Forskellige slags dekorationspapir/karton jeg har købt mit i Søstrene Grene, da de ofte har noget super fint dekorationspapir, som ikke er for kraftigt og samtidig er nemt at arbejde med, blyant til at tegne streger op med, limstift, lineal, passercirkelrund udstanser alternativ kan bruges en almindelig saks til at klippe cirklerne med, bånd/snor og træperler eller andre store perler.


1. Start med at udstanse dine cirkler, som alternativ hvis du ikke har en udstanser, kaldes også puncher, så kan du sagtens optegne en cirkel med en passer, hvilket jeg har gjort, da jeg synes, at min udstanser var for lille og derfor ønskede cirklerne større. Du bestemmer selv hvor stor din cirkel skal være. Til denne har jeg valgt en diameter på 10 cm.

 
 2. Tegn et kryds med blyant i cirklens midte og fold derefter cirklen efter stregerne.

 
 3. Fold nu cirklen som tegningen viser, så du på den måde får en trekant inde i cirklen. Denne trekant bliver din skabelon, som du senere skal folde alle dine cirkler efter.

 
4. Nu skal du finde de farvekombinationer af dekorationspapir, som du ønsker skal være i din kugle. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor mange forskellige farvekombinationer du vælger, husk blot at du skal have 20 cirkler i alt.

 
5-. Derefter klipper/udstanser du alle cirklerne og folder dem efter trekantsskabelonen, se evt. billedet.

 
 6. Når du har gjort dette ved alle 20 cirkler, skal du til at lime de første 5 cirkler sammen, som tilsammen skal danne toppen. Et godt fif er at bruge klemmer til at holde sammen på stykkerne, imens limen tørrer. Denne proces gentages med yderlige 5 stykker, så du ligeledes har en bund til kuglen.
 
7. Nu skal du lime de sidste 10 cirkler sammen, så de danner en lang kæde. Dette skal være kuglens midte.

 
8. Midten skal nu limes sammen, så de danner en ring, se billedet.

 Midten set oppefra
 Midten set fra siden

9. Nu skal top og midte limes sammen, se billedet. Det er vigtigt, at du ikke limer bunden på med det samme, med mindre du ikke ønsker en snor som ophæng.

 
10.  Herefter skal du nu fastsætte en snor eller satinbånd i toppen, som skal udgør dit ophængfor kuglen.

 
 11. Vælg nu de perler/kugler du ønsker skal hænge henholdsvis foroven og forneden af kuglen. Jeg har her valgt at male nogle store træperler med sort og mørkegrå perlemorsmaling, hvilket jeg synes passer rigtig fint til selve kuglens farver.

 
12. Til sidst skal perlerne bare sættes fast på snoren. Husk at binde en knude i bunden af snoren, så de nederste perler ikke falder af, og derefter skal du blot lime bunden fast, som du gjorde med toppen.
Og vupti tada...... et stk`s papirkugle klar til ophæng i ens stue, børneværelse, soveværelse eller blot der hvor du lige finder den præsentabel. Som I kan se, har jeg valgt, at min skal hænge i mit ene hjørne i stuen ved siden af mine to grafiske billeder, som jeg malede for nogle år tilbage. Jeg synes nemlig, at det passede så fint dertil.


fredag den 29. marts 2013

Nye nøglesnore med et pift af neon

Jeg var en af de heldige der nåede at få fingrene i noget af det lækre stjerne og harlekinsstof, som Rema 1000 havde på tilbud for et par uger siden, og selvfølgelig skulle der da kreeres lidt acessories ud af dette fine stof. Jeg har bl.a. fået syet hele4 stk`s fine nøglesnore/keyhængere, hvor 2 af dem har fået et pift af neonsnor, hvorimod de andre 2 har fået bånd af grålige nuancer som passer til både stjerne- og harlekinsstoffet. De er selvfølgelig alle blevet indviet med mine nye navnebånd, så man kan se, at de er lavet af mig.
Hvilken en af jeres favorit, er I ligesom jeg blevet vild med neon, eller heller I mere til de mere dæmpede farver?







onsdag den 27. marts 2013

Nye navnebånd

Jeg er efterhånden ved at få en del bestillinger på de ting, jeg går og laver. Bl.a. er mine grafiske puder, øreringe, flettede tasker og grafiske tegninger de helt store favoritter, og jeg tænkte derfor, at det vidst var på tide, at jeg fik lavet mig nogle navnebånd, som jeg kan sy og sætte fast på de ting jeg laver, så folk kan se, hvem der står bag kreationerne. Efter lidt søgning på nettet, blev valget på Ikast Etiket, som jeg også ved, at mange andre herinde i blogland bruger. Jeg var lidt i vildrede om, hvilke farver jeg skulle anvende, men enden på det hele blev sort baggrund, da de fleste af min grafiske puder er med sort bagstof og jeg tænkte derfor, at dette ville passe bedst. Selve skriften er lilla, da en af mine yndlingsfarver ud over tyrkis selvfølgelig er lilla. Ude i siderne er der blevet broderet en fin lille blomst, hvilket jeg synes giver et ekstra pift på båndene. De er selvfølgelig allerede blevet taget i brug, da jeg lige har fået syet to sær grafiske puder, 6 nye nøglesnore og 6 iphonesleeve, som jeg vil vise frem snarest, skal lige have taget nogle fine billeder af det.


 
Nu vil jeg langt om længe gå på påskeferie de næste 5 dage, hvilket jeg ser utrolig meget frem til. Den skal bare stå på afslapning, hygge med en masse veninder, som jeg ikke har fået set i lang tid, hygge med familien og selvfølgelig kreasysler.
 
 

tirsdag den 26. marts 2013

Vi påskehygger

Jeg arbejder jo lige de her tre dage, før jeg endelig kan dømme helt og aldeles påskeferie. Men det er nu super hyggeligt at være i Sfoèn, for vi hygger rigtig med børnene, da vi ikke er så mange blot 20 stykker.
I dag har vi bl.a. fået klippet og lavet lidt mere påskepynt i form af disse anderledes påskeæg med det fine ternede papir, som vi også har klippet hare, kyllinger og påskelam af. Derudover har jeg lavet pizzasnegle med en gruppe piger samt spillet Kallaha til den helt store guldmedalje, så dagen er bare fløjet afsted med ren hygge, hvilket man også kunne mærke på børnene.
I morgen vil vi arrangere en påskefrokost for børnene med et fint pyntet påskebord, god mad og så vil jeg lave en sangquiz for dem, så der også bliver lidt underholdning for dem. I mit linjefag har jeg jo udtryk, musik og drama, så derfor tænkte jeg, at jeg lige kunne afprøve lidt af mine musiske sider. Håber det kommer til at gå godt. Til vinderne har jeg her i aftentimerme fået kreeret to små påskefigurer, se billedet længere nede, i stedet for slik, for det har jeg måske en lille anelse om, at de får nok af her i ferien af deres forældre og bedsteforældre:-)



Figurerne er meget enkle at lave, blot to vatkugler er blevet malet, limet sammen, fået pynt i form af filtet vinger, hænder, næb, ører, snude og sløjfer samt store fødder lavet af tyk pap. Ja så enkelt kan man såmendt lave noget super nuttet påskepynt.



 
Påskeæggene har jeg klippet af tre æg i papir, som efterfølgende er blevet foldet på midten og syet sammen i top og bund, så de kan danne dette fine spild, når de hænger.
 
Forsat god ferie til alle jer der har det, og til jer der først har det fra i morgen af, så ønskes i en god ferie når I når dertil.

mandag den 25. marts 2013

Endnu en Give Away



 
Så er der endnu engang en rigtig lækker Give Away på højkant her på bloggen. Denne gang vil jeg gerne forkæle en af mine skønne læsere med et lækkert gavekort på hele 450,- til hudplejeinstituttet Face Mapping i Århus.
Face Mapping er udviklet af The International Dermal Institute, der bl.a. bringer hudanalyse et skridt videre. Kosmetologen vil inddele dit ansigt i fjorten zoner, som hver især har sine unikke problemer frem for analysere huden på traditionel vis. Den minutiøse analyse hjælper derefter kosmetologen med at skræddersy din behandling og hjemmepleje.
 
For at deltage skal du:
1 lod: Tilmelde dig som fast læser af bloggen her samt over på Bloglovin. Husk at like indlægget over på Bloglovin
 
2 lodder: Tilmelde dig som fast læser her på bloggen, på Bloglovin samt synes godt om min Facebookside Helenas kreative verden 
 
3 lodder: Tilmelde dig som fast læser her på bloggen, på Bloglovin, synes godt om min Facebookside, reklamere for denne give away på din blog, brug overstående billede, samt tilføje mig til din blogrool.
 
Husk at skrive din e-mail samt hvor mange lodder du deltager med.
 
Jeg trækker en vinder allerede d. 16. april, da gavekortet skal bruges inden d. 1. maj.
 
Held og lykke allesammen
 
 

søndag den 24. marts 2013

Om 3 arbejdsdage så er der også dømt lidt ferie til mig

En stille og rolig søndag er nu ved at gå på held. Det har været en af de dage, hvor jeg rigtig har hygget mig bl.a. sammen med min elskede mor og kreative sysler. Jeg har bl.a. fået tegnet, flettet en pung færdig af tebreve samt startet på en af de her papirkugler som efterhånden er blevet et hit at lave herinde i blogland. Jeg tror samtidig, at jeg vil lave en nem og udførlig DIY, da jeg gerne vil hjælpe jer læsere med at lave en let og udførlig vejledning med gode billeder, så også I har mulighed for at lave en papirkugle, det er nemlig slet ikke så svært, som mange måske går og tror. Er der stemning for det?
Ellers er der blot 3 arbejdsdage for mit vedkommende, så har jeg også lidt påskeferie, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg har bl.a. en masse veninder, som jeg skal mødes med samt en biograftur i vente, så det ser jeg meget frem til.
Den sidste uge har jeg i de sene aftentimer igen fået tegnet lidt, og resultatet er blevet denne grafiske ko, som jeg selv synes blev lidt sjov, men også noget anderledes end nogle af mine andre tegninger.


Da min mor kom havde hun denne fede taske med til mig i stedet for et påskeæg. Som mange af jer sikkert allerede ved, så spiser jeg jo ikke slik og søde sager, så derfor har jeg i mange år, når andre har fået det traditionelle påskeæg, altid fået noget andet som erstatning for påskeægget, og i år havde min mor så købt denne taske til mig, som jeg virkelig blev super glad for. Hun er og bliver simpelthen jordens dejligste menneske, og hun betyder virkelig meget for mig. Hun har altid og gør det stadig den dag i dag, hjulpet mig meget igennem alle årerne med min sygdom. Uden hende tror jeg ikke, jeg ville have været her i dag.


Sidst men ikke mindst får i lige et billede af en smuk aftensol, som jeg spottede her fra min altan inden den gik helt ned. Synes det var så smukt med farverne, så ville gerne have glæden af at dele det med jer.

 
Hold desuden øje med bloggen i morgen, for der kommer en rigtig lækker give away.

Rigtig god aften..

lørdag den 23. marts 2013

Lidt mere påskepynt med de dejlige børn samt tiltrængt fri-lørdag

Den sidste uge har jeg endnu engang fået klippet en masse påskepynt med de søde børn over i Sfoèn.
Den gruppe af børn hvor jeg arbejder i, er alderstrinnet fra 0.-2. klasse, så det er lidt begrænset hvor detaljeret de forskellige kan klippe. Jeg fandt derfor nogle meget enkle skabeloner på en hare, gås, kylling og får, som de alle kunne være med på både erfarne klippere samt uerfarne. Alt påskepynten blev hængt op på vores store vægtræ, hvor vi fra sæson til sæson hænger pynt på. Der var også noget som blev hængt op på den store troldegren, som vi har hængene hen over bordet. Jeg fik desværre ikke taget billeder af troldegrenen, men I får da lige lidt billedspam på noget af det andet pynt. Det skal dog lige siges, at jeg selvfølgelig har hjulpet nogle af dem med at klippe, men det er jo også en læreproces i sig selv for børnene.













Resten af min dejlige frilørdag skal stå på rengøring, kreative sysler, lidt studieforberedelser, ja de skal jo også laves selvom man er i praktik og sidst men ikke mindst skal jeg helt sikkert ned og besøge Finderskeeper-messen nede i FO-bygningen. Det skulle vidst være vildt godt med en masse opcomming-kunstnere, så det glæder jeg mig meget til at se og forhåbentlig blive inspireret fra. Først vil jeg dog lige nyde min dejlige kaffe med varm stimet skummetmælk med drys af kanel samt de nyindkøbte jordbær, som jeg købte i går. Når nu ikke temperaturen byder på forår, så må man jo tænke og spise sig lidt til den :-)

Husk at følge mig på Bloglovin ude i højre side, så du fremover kan følge mig, når google friend connect lukker ned, så vil jeg da i hvertfald blive super glad.

Rigtig god lørdag til jer alle.

torsdag den 21. marts 2013

Neonsmykker alla my on fashion

Lige for tiden er den helt store dille jo neon, og jeg er også blevet ramt af denne feber. Lige for tiden er jeg bl.a. igang med at sy iphonesleeve, tørklæder og hårspænder, som får et lille strejf af neondetaljer. For et par uger siden vidste jeg jer, at jeg havde købt noget neoncernit, som jeg ville lave øreringe ud af. De har egetlig været færdige et stykke tid, men det er først nu, at jeg har fået taget nogle fine billeder af dem. De fleste af øreringene er lavet ud af en form, som jeg for mange år siden købte ved creative company, men stjernene samt de firkantede er såmendt formet ud af mine egne fingre og en kniv. Her får i lige lidt billedspam på alle dem jeg fik kreeret.
Derudover vil jeg da enormt gerne høre jer, hvilken nogle i synes er pænest, for måske kommer der en give away på højkant inden så længe, og hvem ved, måske er noget af dette iblandt.

















 
Sidst men ikke mindst har jeg også fået lavet dette neonarmbånd af harmaperler, som jo passer oplagt til øreringene.
 
Håber I alle får en dejlig dag derude i kulden, tror vi efterhånden er mange som godt kunne tænke sig lidt forår frem for alt det sne. Jeg er i hvertfald ved at være godt træt af det.